17
01/2011
0

Red

Alapsztori: Egy visszavonult CIA ügynököt hirtelen üldözni kezdenek, aki kénytelen összeszedni egykori kollégáit és felvenni a kesztyűt.

Húzónév: Bruce Willis, Mary-Louise Parker, John Malkovich, Helen Mirren, Karl Urban, Morgan Freeman

Műfaj: akció, vígjáték

Trailer itt

Amire számítottam: A félkomoly Bruce Willist nem lehet nem szeretni, de azért magamban a filmet egy olyan jó közepesre lőttem be így előre. Inkább persze a színészgárda villanyozott fel, mint a sztori.

A szigorúan szubjektív vélemény: A Red nyitása igen hasonló a Kéjjel-nappalhoz (nyugis szuperügynök magával hurcolja az események sűrűjébe a hevesen tiltakozó átlagnőt), az ember meg is ijed, hogy ez most ugyanannak lesz szóról szóra a nyugdíjas kiadása, ám aztán szerencsére más képet ölt magára a történet. A nyugdíjas jelző azért továbbra is marad, de nem a látványos akció viszi a vicces beszólások mellett a hátán a filmet, hanem az egészet körbelengő, nem feltétlenül a földönfetrengős poénokra gyúró, általánosan jópofa hangulat. A nagy nevek közül mindenki megkapja a magának járó időt, mind kicsit más karakter és mindegyiküket sikerült is szerethetővé formázni (talán Mirren és Malkovich a legjobb) - aki a színészek frontján viszont a leginkább meglepett, az Karl Urban: nem nagyon tudtam belekötni, pedig számítottam rá, hogy. Összességében sokat nem veszthet az ember ezzel a filmmel, érdemes lehet vele próbálkozni.

Ítélet: ez már döfi

A mások véleménye: Egyperces Filmkritikák 2,5/5

Mozi néző 62%

asanisimasa 7/10

Véleményünk szerint.... 8/10

Geekblog 2/5

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr562589671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása