26
01/2011
1

Let Me In

Alapsztori: Egy kisfiút folyton zaklatnak az iskolában a többiek, egy nap azonban új szomszédja akad egy vámpírlány személyében, akivel egyre jobban összebarátkoznak.

Húzónév: Kodi Smit-McPhee, Chloe Moretz, Richard Jenkins, Elias Koteas

Műfaj: dráma, horror

Trailer itt

Amire számítottam: Hamut szórok a fejemre, de nem láttam az eredetit, így viszont előítéleteim sem nagyon voltak. Reménykedtem azért a relatíve kevés amerikanizálásban.

A szigorúan szubjektív vélemény: Nem tudom, az eredetihez képest hangulatában mekkora az eltérés, de az az egy biztos, hogy a Let Me In végig magáénak tudhat egy türelemre intő, erős európai ízt a szó legnemesebb értelmében, ahol a csendes, hideg, lassú, ám szűnni nem akaró nyugtalanság lehetett a kulcsszó az alaphangulat megteremtésénél. Másrészt az egész film a két gyerek zárt világa, minden más szereplő, akinek esélye lehetett volna valami pozitív szerepkörre, csak kósza szellemként jelenik meg (gondoljunk csak a soha nem látható arcú anyára). A kisfiú így a pofonokat sorra bezsebeli (hiszen a legerőteljesebb impulzusok pont az őt bántó diákoktól jönnek), az ezt kiegyenlíteni tudó érzelmi biztonságot azonban nem kapja meg. Nem csoda tehát, hogy egy másik kitaszított teremtményben leli meg azt, amire a leginkább szüksége van és itt szeretném is egyben megjegyezni, hogy Chloe Moretz egészen nagyszerűen alakítja a kiskorú vámpírt: akár csak miatta is érdemes megnézni a filmet. Lírai, érzelmes, ám sötét ballada a Let Me In, ami önmagában is meg tudja állni a helyét és ami megmutatja, hogyan lehet ember-vámpír kapcsolatot ésszel és lélekkel ábrázolni. A Twilight le van iskolázva.

Ítélet: ez már döfi

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr562614389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2011.01.26. 11:11:55

Az eredetit én se láttam, de sokak szerint jobb lett a remake. Én se halogatom már sokáig, csak nem tudom eldönteni, hogy megnézzem-e előtte az eredetit :D
süti beállítások módosítása