06
02/2011
0

Conviction

Alapsztori: Egy egyedülálló anya szeretné kihozni a börtönből szerinte ártatlanul elítélt bátyját, így elkezd jogot tanulni.

Húzónév: Hilary Swank, Sam Rockwell, Minnie Driver, Melissa Leo, Peter Gallagher, Juliette Lewis

Műfaj: dráma

Trailer itt

Amire számítottam: Azt súgta a pókösztönöm, hogy ez egy lassú, jogi dráma lesz és inkább tetszeni fog, mint nem.

A szigorúan szubjektív vélemény: Tulajdonképpen jogi dráma is meg nem is: a cselekmény nem a tárgyalóteremben, habzó szájú ügyvédek között folydogál, hanem hosszú éveket ölel fel és arra az ember feletti erőfeszítésre helyezi a hangsúlyt, amelyet Hilary Swank karaktere nyújt, hogy igazolhassa bátyja ártatlanságát. Sok-sok év kemény tanulást, Swank személyes családi drámáját és a régi bizonyítékok utáni, lehetetlennek tűnő kutatást követhetjük végig, vagyis azt, ami a háttérben zajlik, életszagúan, hihetően csepegtetve a drámát. Bár egyszerű, hétköznapi emberek történet követhetjük nyomon, mégis érezzük, hogy itt valami különleges történik és ez jó; a negatívumot inkább abban látom, hogy a lassú történetmenet időnként megöli az érdeklődésünket és a magam részéről nem egyszer kicsit untam is magam.

Ítélet: nézhető kategória

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr642641668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása