25
02/2011
0

Burke and Hare

Alapsztori: Két sírrabló a XIX. századi Skóciában tetemekkel látja el az orvosi egyetemet és rájönnek, hogyan lesz a legkönnyebb folyton friss hullát szerezni.

Húzónév: Simon Pegg, Isla Fisher, Andy Serkis, Tom Wilkinson

Műfaj: fekete komédia

Trailer itt

Amire számítottam: Jó véres, ám annál viccesebb kis filmre, ráadásul a Burke és Hare sztori egy jó sztori.

A szigorúan szubjektív vélemény: Aranyosan, bugyután jópofa film, fekete komédiához méltóan nagyrészt el is veszik benne a hullás és gyilkolászós jelenetek éle, bár az is igaz, hogy ilyen szempontból nem olyan erős, mint ahogyan azt az első pár jelenet sejtetné. Simon Pegg kicsit idealista karaktere számomra nem mindig illett a hangulatba és én úgy láttam, hogy Serkis itt egyébként is jobb, de a végeredményt nézve tulajdonképpen nem rossz páros. Örvendetesek a kameók és az is, hogy megpróbálták a sztorit több korabeli hírességhez is kötni, megvan a film lendülete és hangulata is, valami mégis hiányzott az egészből ahhoz, hogy maradandó élmény legyen. Darabjaira szedve rendben van, de ha egésszé kell összeállnia, valahogy hiányérzete marad az embernek.

Ítélet: nézhető kategória

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr322689457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása