27
02/2011
1

A mestergyilkos (The Mechanic)

Alapsztori: Egy bérgyilkos felfogadja tanítványnak egyik korábbi áldozata fiát.

Húzónév: Jason Statham, Ben Foster

Műfaj: akció, thriller

Trailer itt

Amire számítottam: Langyos vagy esetleg gyenge filmre, ezerarcú Stathammel egyébként sem vagyok túl gyakran megelégedve.

A szigorúan szubjektív vélemény: Tulajdonképpen elviselhető film A mestergyilkos, leginkább maguk a megbízások és azok kivitelezése dobják fel persze, ezek között pedig egy-két tényleg ütős jelenet is akad. Valamennyire azt is elfeledteti a nézővel az előbbi jelenetek láncolata, hogy igazán okosan felépített íve nem nagyon van a történetnek, csupán egy vékonyka sablon, mint ahogy a feszültségnek is időnként híján vagyunk. Stathamre nem nagyon lehet mit mondani, megint olyan, mint szokott lenni, a tanítványt alakító Ben Fostert viszont egy igazságtalanul mellőzött figurának tartom, aki most is tudott érdekes lenni, illetve az az egy-két jelenet Donald Sutherlanddel szintén megérte. Egyszeri kikapcsolódásnak teljesen jó, mert a különösebben nagy meglepetések hiánya ellenére azért nem unalmas.

Ítélet: nézhető kategória

A bejegyzés trackback címe:

https://filmekrolroviden.blog.hu/api/trackback/id/tr652694235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_DelMare_ · http://reviewtonight.uphero.com 2011.03.01. 21:29:43

Statham-mel én úgy vagyok, mint a sajtburival: ha olyanom van nagyon ízlik, de eszem ágában sincs Gundel ízvarázst várni tőle (ezt hívom Segal törvényének), és ezzel nincs is probléma. Viszont ez Mechanika olyan üresnek tűnt, hogy csak kongott, és abban teljesen igazad volt, baromira hiányzott, hogy a karaktereket jobban kibontsák és lehessen vmi komolyabb hátteret tudni mögöttük. Persze mindemellett egyszer nyugodtan nézhető.
süti beállítások módosítása